Rens af motorens kølesystem

Rens af motorens kølesystem

ALLE marinemotorer trækker havvand ind for køling af motoren og skubber det ud igen via udstødningen. De ferskvandskølede motorer gør det også, men her går havvandet igennem en varmeveksler som så køler kølervæsken. På en bil er det luftgennemstrømning, der køler kølervæsken. På de ferskvandskølede marinemotorer slipper man for at få saltvand igennem motorens ædlere dele, men saltvandet skal stadig ind og ud af kølesystemet for køling af en højtydende marinemotor.

De fleste bådejere oplever på et tidspunkt problemer med for høj motortemperatur. Det kan have forskellige årsager, men over tid aflejrer saltvandet forskellige ting i slangerne, varmeveksleren, oliekøleren, intercooleren osv. Dette kræver en rensning af systemet for at holde vandgennemstrømningen så ren som muligt, og en adskillelse af delene er både besværlig og tidskrævende, der skal nye pakninger til osv.

PA Marine kan tilbyde et flush af kølesystemet, uden kostbar adskillelse af alle komponenter. Kort fortalt sætter vi en specialpumpe på ind og udgang af kølesystemet, hvorefter pumpen cirkulerer en rensevæske der fjerner belægning, rurer, havdyr og andet som havvandet har aflejret i dit kølesystem. Du sparer således adskillige mekanikertimer og reservedele/pakninger ved denne løsning. Yderligere vil en traditionel adskillelse betyde at du ikke kan bruge båden i adskillige dage indtil mekanikeren er færdig - vores flush behandling med specialpumpe tager kun 1 dag…….

Ring eller skriv i dag og få mere information.